Soiuri de par

 

Cure

    Cure

 

Soi originar din Franta
Pomul viguros, cu buna capacitate de ramificare, compatibil cu gutuiul, foarte productiv, dar inconstant; sensibil la rapan si ger; soi triploid, fructifica in general partenocarpic. Soi foarte raspandit si la noi in tara.
Fructul este mare, piriform, alungit, asimetric, cu o dunga de rugina longitudinala si un sant discret. Epiderma este verde-galbuie la maturitate. Pulpa este alba-galbuie, densa, slab parfumata si potrivit de dulce cu sclereide fine si gust usor astrigent, placut, la maturitatea de consum.
Soi de iarna: Se recolteaza la inceputul lunii octombrie; pastrarea: 100-150 zile.

 

Untoasa lui Hardy

Untoasa lui Hardy

Soi originar din Franta
Pomul viguros, cu trunchiul si axul puternice, coroana ingust conica, capacitate redusa de ramificare, fructifica preponderent pe formatiuni scurte, intra tarziu pe rod, sensibil la ger, produce mult si constant. Este compatibil cu gutuiul si poate fi folosit si ca intermediar.
Fructul este mijlociu (120-140g), scurt conic, cu varful larg, culoarea verde-galbuie acoperita integral sau partial cu rugina grosiera. Pulpa este alba, semifondanta, foarte suculenta, dulce vinurie, de calitate foarte buna.
Soi de iarna: Se recolteaza la sfarsitul lunii septembrie; pastrarea 30-60 zile..

 

Williams

Williams

 

Soi originar din SUA.
Pom de vigoare mare, caracteristici organoleptice medii. Fructele sunt de marime mijlocie, cidoniforma (gutuiforma). Pielita este de culoare verde. Pulpa este albicioasa cu gust dulce, fondanta, suculenta, acidulata, fina si aromata.Maturitatea de recoltare - decada a II-a a lunii august.

 

Williams rosu

Williams rosu

Soi originar din SUA, productivitate mare.
Pom de vigoare medie,port semierect. Fructele se aseamana in ceea ce priveste marimea si forma cu cele ale soiului Williams, insa pielita este colorata aproape in intregime cu rosu-oranj, lucios, neuniform.
Pulpa alba, foarte fina, fondanta, dulce-vinurie si intens aromata

Maturitatea de recoltare : sfârşitul lui august - începutul lui septembrie.

sus

Favorita lui Clapp

Favorita lui Clapp

Soi originar din SUA.
Pom de vigoare medie,port semierect. Fructele sunt piriforme, de marime mijlocie (120 -130 g ) . Pielita este de culoare alba verzuie,cu coloratie rosie pe partea însorita . Pulpa este alb- verzuie cu gust foarte bun, dulce.

Maturitatea de recoltare - decada a II-a a lunii septembrie.

sus


Abatele Fetel

Abatele Fetel

Soi originar din Franta.
Pom de vigoare mijlocie, port semierect. Fructele sunt de marime mare, alungite. Pielita este de culoare galbena-verzuie, pulpa este alba, textura fina, gust bun.

Maturitatea de recoltare - decada a II-a a lunii septembrie.

sus

Conference

Conference

Soi originar din Anglia.
Pomul de vigoare mica-medie, intrare rapida pe rod. Fructele sunt de marime mare, iar forma este uneori neregulata. Pielita este de culoare verde cu lenticele evidente, usor ruguroase. Pulpa este alba-crem, suculenta, dulce cu aroma accentuata.

Maturitatea de recoltare: sfârsitul lunii august.

sus

Euras

Euras

Soi originar din Anglia.
Pom de vigoare mijlocie, rodeste pe ramuri scurte. Fructele sunt de marime medie, ovoide. Pielita este de culoare galbena-verzuie, pulpa este alba-crem, fara sclereide, cu gust bun.

Maturitatea de recoltare: începutul lunii octombrie.

sus

 
Napoleon
 
Alexander
 
Contesa de Paris
 
Santa Maria
 
Monica
 
Timpuriu de Dambovita
 
Trivale
 
Haideia
 
Bot
 
Kaiseer
 
Noeabskaya

sus